Prirodni materijali i ulična umjetnost kao savršena modna kombinacija

06/04/2022

Poznata hrvatska dizajnerica Ogi Antunac odlučila je svoju novu kolekciju posvetiti jednom posebnom umjetničkom djelu koje to možda i nije. Grafiti su umjetnost ako ih takvima vidi onaj tko ih promatra.

Promišljajući o vizualnom identitetu nove Link kolekcije Ogi je odlučila unijeti dašak moderne street vizualizacije. Ovaj inspirativni brand nas svaki put oduševi inovacijama u stilskim interpretacijama, pa je i ovoga puta sam prikaz street umjetnosti na odjeći već u samom početku naišao na veliko odobravanje vjerne Link publike.

Photo: Sanja Jagatić

Nazvala sam ovu kolekciju Link Graffiti jer me već duže privlači ideja da grafite vizualno pretočim u kolekciju. Grafiti su uvijek bili odraz svakodnevice, odraz onoga o čemu misli obični mali čovjek, a to je odraz stvarnosti”, objasnila nam je dizajnerica.

Photo: Sanja Jagatić

Grafiti su umjetnost koja se nevjerojatno ubrzano razvija, no opet čija se vrijednost još uvijek osporava. Ogi je još jednom pokazala i dokazala zašto je već više od deset godina vladarica punk inspiracije i minimalističke elegancije kojom unosi dašak svježine na hrvatsku modnu scenu.

Photo: Sanja Jagatić

Potaknuta uličnom umjetnošću oslikavanja manje ili više napuštenih ploha htjela sam pretočiti sliku koju svakodnevno viđam na zidovima našeg grada u odjeću  odnosno dati opet malo prostora punk inspiraciji koja me uvijek prati I zapisana je u moj DNK”, dodala je Ogi.

Photo: Sanja Jagatić

Ovoga puta dizajnerica se odlučila igrati uzorcima i printevima te ističe kako je upravo ta kombinacija višeslojna kao i igra prozirnog I neprozirnog.

Cijela kolekcija osmišljena je tako da nudi total look, odnosno svi komadi funkcioniraju jedan s drugim. Kvalitetni i prirodni materijali oduvijek su svojevrsni dizajnerski potpis brenda Link by Ogi no za ovu kolekciju dizajnerica je uz kvalitetu poseban naglasak stavila i na udobnost.

Photo: Sanja Jagatić

Dizajnerica tekstila Ivana Žanko osmislila je print s  porukom ljubavi I sreće za koje znamo da su nam danas najpotrebniji i koji su se odlično uklopili u cijelu kolekciju.